Wat is Groene Wij?

Groene Wij is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording & verbinding.

Hoe zijn wij ontstaan?

Pak er gerust een theetje bij en ga er lekker voor zitten 😉 

In het late najaar van 2013 ontstond bij grondleggers Jasmijn, Lisette, en Anita de wens om biologisch eten bereikbaar te maken voor een groter publiek. Zodat ook mensen met een kleine beurs lekker en gezond bio konden eten. En dat was mogelijk, kwamen zij achter! Door boeren en consumenten direct aan elkaar te koppelen!

De dames hebben contact gelegd met hun grote inspiratiebron de Groenteclub uit Bussum, zijn gaan inventariseren of er geïnteresseerden waren (en die waren er!!), én konden gebruik maken van een gratis* locatie in Rijswijk. En de geboorte van Groene Wij was op 10 mei 2014 een feit!

*Gratis omdat Groene Wij vanaf het allereerste begin al werkt zonder winstoogmerk. Alleen zo konden zij eerlijke prijzen blijven hanteren.

In een relatief korte tijd ontgroeide het groene collectief de locatie in Rijswijk. Van de 10 deelnemende gezinnen waar zij mee startten, zaten zij al snel op 30 gezinnen! En er ontstond een ruimtegebrek. De Kerst-uitgifte van 2014 beloofde één van de drukste uitgiftes ooit te worden en de dames kregen het een beetje benauwd. Via hun netwerk zetten zij tientallen lijnen uit om een nieuwe geschikte locatie te vinden. En de deadline om die locatie te vinden kwam steeds dichterbij… (we bouwen de spanning graag een beetje op ;)).

Op een mooie woensdagmiddag (17 december ’14 om precies te zijn) waren Lisette en Anita aan het brainstormen over hun volgende droom: een heus vitaliteitscentrum! Bij voorkeur in de randstad. Goed bereikbaar, maar wel graag in een groene omgeving. Het centrum werd uitgetekend: het werd een witte boerderij (voel je hem al aankomen…? ;)). Het zou een centrum worden waar IEDEREEN aan zichzelf kon werken, ongeacht leeftijd, afkomst, of budget. Een plek waar je écht jezelf kunt zijn, waar je tot rust komt, een plek waar je verbinding met je medemens vindt. In Anita’s woorden: een centrum waar oude Piet een theetje kan doen met nieuwe Mo. De dames legden na de lunch de tekening weg, en zeiden lachend tegen elkaar: keep on dreaming. 

….om 15.30 uur, op die bewuste Brainstorm-woensdagmiddag 17 dec, ging de telefoon: AdHoc. Zij hadden een ruimte voor ons! Het was in Zoetermeer en wel een beetje groot. Het was helaas niet gratis, zoals gehoopt, maar gingen toch kijken. En toen zij aankwamen op het 

Waar staan we nu?

Op dit moment zijn wij een inspirerende broedplaats vol initiatieven op het gebied van positieve gezondheid, in de breedste zin van het woord. We werken met de meest gemotiveerde sociale ondernemers met allen één gezamenlijk doel: met onze diensten zoveel mogelijk mensen verbinden en helpen. Groene Wij is de paraplu waaronder deze ondernemers kunnen ondernemen, een non-profit organisatie die doorgeeft wat we ontvangen.

Hoe doen we dat?

Dat doen we o.a. door het aanbieden van yogalessen, meditaties, massages, sportlessen, therapieën, workshops, lezingen en nog veel meer! En natuurlijk mogelijkheden om gewoon samen een lekker theetje te drinken.

Hoe help jij mee?

Jij betaalt voor de lessen, workshops, lezingen e.d. van Groene Wij. En omdat wij relatief lage kosten hebben kunnen wij een groot deel van die opbrengsten storten in onze Pay-it-Forward Foundation. Met deze foundation bieden we dezelfde diensten – en meer – aan aan iedereen die het graag wil en zou kunnen gebruiken, maar daar niet de mogelijkheid of middelen voor heeft.

Join onze community

Ontvang al onze nieuwtjes via onze nieuwsbrief!

 

Maak de wereld ook een stukje mooier!

Doe meeDoneer