Wat is Groene Wij?

Groene Wij is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling, waar verbinding centraal staat en iedereen telt!

Hoe zijn wij ontstaan?

Wij zijn in 2014 ontstaan uit de wens biologisch en gezond eten bereikbaar te maken voor een groter publiek. Wij zijn van mening dat iedereen de keuze moet kunnen maken gezond(er) te leven, ook mensen met een klein budget!

En omdat wij denken dat je de wereld het meest helpt door een voorbeeld te zijn, besloten wij een liefdevol alternatief te creëren.  Dit ipv je te verzetten tegen zaken waar je je niet in kunt vinden.

Het centrum groeide en groeide de afgelopen jaren, en steeds meer mensen (a.k.a. Groentjes) wisten hun weg naar onze mooie stek te vinden!

Één van onze lijfspreuken 🙂

Waar staan we nu?

Op dit moment zijn wij uitgegroeid tot een inspirerende broedplaats vol initiatieven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie en positiviteit!

Wij werken met de meest gemotiveerde sociale ondernemers en vrijwilligers met allen één gezamenlijk doel: met onze diensten zoveel mogelijk mensen verbinden en helpen. Groene Wij is de paraplu waaronder deze ondernemers kunnen ondernemen, een non-profit organisatie die doorgeeft wat we ontvangen.

We zijn nu op het punt gekomen dat we vanuit de stichting maandelijks Pay It Forward-evenementen kunnen organiseren die bijdragen aan de maatschappelijke impact. Hieronder enkele voorbeelden:

– Het 3-gangen Kerstdiner waarbij (eenzame) Zoetermeerders elkaar konden ontmoeten.
– De Verwen-middag voor kinderen met special needs, een middag vol yoga, massage, creativiteit en lol!
– Het Paas-weekend waarin jonge gezinnen elkaar konden ontmoeten.
– Elk kwartaal Buren & Culturen waar de buurt elke keer kennis kan maken met een andere cultuur.

Hoe doen we dat?

Dat doen wij – zoals we dat altijd noemen – als een “trechtersysteem”:
De ondernemers die aan Groene Wij verbonden zijn bieden hun (betaalde) yogalessen, meditaties, massages, sportlessen, therapieën, workshops, lezingen en nog veel meer aan. Zij kunnen hierdoor bijdragen aan de vaste lasten die Groene Wij heeft, zoals huur, wifi, boodschapjes enz. Van alles wat er overblijft kunnen wij onze #impact Pay It Forward-events mee organiseren!

Hoe help jij mee?

Jij betaalt voor de lessen, workshops, lezingen e.d. van Groene Wij. En omdat wij relatief lage kosten hebben kunnen wij een groot deel van die opbrengsten storten in onze Pay-it-Forward-pot. Vanuit die pot kunnen wij dezelfde diensten – en meer – aanbieden aan iedereen die het graag wil en zou kunnen gebruiken, maar daar niet de mogelijkheid of middelen voor heeft.

PAY IT FORWARD!

Hier kun je de Jaarrekening Groene Wij 2019 bekijken.

Join onze community

Ontvang al onze nieuwtjes via de Groene Wij nieuwsbrief!

 

Maak de wereld ook een stukje mooier!

Doe meeDoneer