Over ons

Wat is een collectief?

Een collectief is een groep mensen die het SAMEN DOEN! Iedereen draagt zijn/haar steentje bij. Voor de Groene Wij betekent dit dat leden om en om een ochtend komen helpen met het openen van de schuur, koffie & thee verzorgen en zodra de overige leden hun bestelling op komen halen hier even een handje bij helpen. Het collectief heeft geen winstoogmerk, wij streven alleen naar winst op het gebied van duurzaamheid, saamhorigheid en verbinding 🙂

Een stukje achtergrond-informatie over het collectief

Begin 2014 is ons groentecollectief, na een kleine dracht van een paar maanden, geboren. Anita en Jasmijn waren geïnspireerd geraakt door de dames van De Groenteclub uit Bussum. Biologisch/dynamische groenten en fruit direct inkopen bij de boer, dat sprak aan! Weten waar je eten vandaan komt, een eerlijke prijs voor zowel de boer als de consument, met het seizoen mee-eten: ze werden steeds enthousiaster! Idealistisch als de groene dames zijn hebben zij gelijk de (uiteraard biologische) koe bij de horens gevat en alles op alles gezet om een soortgelijk collectief in de regio Haaglanden op te zetten.

Op 10 mei 2014 was de eerste uitgifte een feit! Toen nog in Rijswijk. Maar Rijswijk werd al snel te klein voor het collectief, dus in december 2014 startte de zoektocht naar iets nieuws. Op 20 december een verlossend belletje. En dat was mooier dan wij allemaal hadden kunnen dromen…. de groene schuur!

Anita, juni 2016

Foto’s

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More