Jannie van Maldegem

Buurttuin Zoete Aarde

Wie ben ik?

Al sinds ik als meisje op de basisschool leerde lezen heb ik plezier in schrijven. Na jarenlang werken en spelen op school werd het mij daar te schools. Ik ontdekte het spelen met taal. Na het volgen van de workshop ‘luisteren naar je pen’ bij Natascha Bruti in Scheveningen en vervolgens verschillende opleidingen bij Shodo.nl in Alkmaar ben ik begonnen met het schrijven met groepen.

Wat doe ik?

‘Schrijven vanuit je hart’ het gaat daarbij niet om stijl, spelling of grammatica. In kleine groepen schrijf je nav een thema. Je ‘luistert naar je pen’ zonder daar een oordeel over te hebben. Deze manier van schrijven blijkt helend te zijn. Je voelt je al schrijvend en aan elkaar voorlezend steeds meer vrij. Er wordt veel gelachen en soms gehuild tijdens schrijfworkshops. Accepteren dat alles wat er is er mag zijn en gehoord mag worden, daar gaat het over. Samen schrijven werkt verbindend en geeft mij elke keer weer energie.
Nieuwsgierig? Lees dan ‘schrijven vanuit je hart’ van Natalie Goldberg. Of ‘Dagboek als spiegel’ van Christine de Vries. Beide boeken zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Zin om samen te schrijven? Ik verzorg workshops op verschillende plekken in Zoetermeer waaronder in ‘de Groene wij’. Ook schrijf ik op feestjes, evenementen en organiseer schrijfvakanties. Alles voor weinig geld dan kan iedereen mee doen.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Telefoonnummer
06-37557355

Emailadres
jannievanmaldegem@ziggo.nl

Websiteadres
www.zoeteaarde.nl

Join onze community

Ontvang al onze nieuwtjes via de Groene Wij nieuwsbrief!

 

Maak de wereld ook een stukje mooier!

Doe meeDoneer