Op deze pagina nemen wij je mee in onze projecten waarmee wij die maatschappelijke impact proberen te maken. 
Projecten die wij kunnen doen vanuit onze Pay It Forward-visie. Projecten die mogelijk gemaakt worden door IEDEREEN die participeert binnen Groene Wij.

 

Groene Wij staat voor maatschappelijke impact!

 

Wij geven graag door wat wij ontvangen. Geïnspireerd op het Pay-it-forward-principe. Één van de films die in ons geheugen gegrift is is de film “Pay it forward”. Een optimistische en idealistische film laat zien dat je vanuit jouw cirkel van invloed veel kan bereiken door gewoon te geven. Kleine gebaren kunnen veel betekenis hebben voor anderen. En het motiveert om die positieve energie weer door te geven.

De film in een notendop: De jonge Trevor heeft een aan alcohol verslaafde moeder en krijgt een opmerkelijke nieuwe opdracht van zijn leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt in de omgeving van Trevor. (Bron: Wikipedia)

Kortom een aanrader om deze film ook zeker eens met je eigen ogen te bekijken! Meer inspiratie nodig? Check deze dan ook nog even.

Het gaat om de kunst van geven: aandacht, vriendelijkheid, positieve energie, je glimlach. Kortom, er voor de ander zijn. Daar kunnen we lang over praten. Het is vooral een kwestie van doen!

Onze vaste Projecten waarmee wij Zoetermeer willen verbinden!

 

 • De Groene Wij Open Dag – Zoetermeer verbinden door een mini festival waarbij al onze activiteiten gratis aangeboden werden.
 • Het Groene Wij Kerstdiner – samen zijn op Kerstavond. Omdat niemand eenzaam hoeft te zijn. (m.m.g. door diverse locale ondernemers).
 • De Pay It Forward-Kerstactie – Random cadeautjes uitdelen in de buurt, om te laten weten dat iedereen telt. 
 • Buren & Culturen – Elk kwartaal onze buren met nieuwe culturen verbinden. Iedere maand een andere cultuur in het zonnetje! Door samen te koken, verhalen te vertellen, of gezamenlijke culturele films te bekijken. 
 • De Verwen Middag voor kids met special needs. Een middag vol ontspanning: Yoga, massages, een workshop Dromenbord maken, en vooral veel lol maken! 
 • Groene Wij doet voor NLdoet! De tuintjes opknappen voor de bewoners van Wooncentrum Buytenhaghe in Zoetermeer
 • Gratis Yoga Ontmoeting – Gratis yoga-event voor Every Body!
 • Het Groene Wij Paasontbijt – samen met je – nu nog onbekende – buur paaseieren zoeken! – 22 april ’19

Aankomende projecten:

 • Binnenkort iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur gratis Thee & Koekjes voor iedereen!
 • Binnenkort vindt de derde editie van de Verwen-middag voor kids met special needs plaats: een middag vol ontspanning & plezier!
 • BINGOOOOO! Als er iets is om mensen te verbinden is het wel Bingo. In maart gaan we er weer voor! 
 • Pasen 2020. Het komt er weer aan!! Een lange tafel, oud-Hollandse spelletjes, samen eten, samen kletsen, samen zijn. 

Omdat wij geloven in de WIJ-samenleving, waarin IEDEREEN telt!