Om aan jezelf te bouwen is soms ook therapie nodig. Daarom geven wij therapeuten ook een plek onder ons dak.
Op dit moment werkt Neno Rakovic binnen Groene Wij. 

Psychosociale Therapie

Praktijk Neno- Praktijk voor psychosociale therapie

 

“Vrede met jezelf en je omgeving hebben, in balans zijn, rust vinden in je dagelijks leven en gelukkig zijn, is het verlangen van menigeen. In mijn praktijk kijken we samen wat jou tegenhoudt om in het hier en nu dat te ervaren”. -Neno Rakovic

Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om mensen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen. Het kenmerk van psycho-sociale therapie is breed, cliëntgericht, leren openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen. In het werken staat de hulpvrager met zijn hulpvraag centraal. Naast het werken aan praktische oplossingen, wordt de hulpvraag ook in een zinvolle context geplaatst. Het zelfgenezend en probleemoplossend vermogen van de hulpvrager wordt geactiveerd.

 

Therapie voor wie?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen om in therapie te gaan;

 • Je zit niet lekker in je vel of je draait in cirkeltjes rond.
 • Je kunt bepaald gedrag niet veranderen terwijl je dat wel zou willen.
 • Je hebt moeite om bepaalde emoties te hanteren of je hebt bijvoorbeeld geen grip op onbestemde gevoelens.
 • Je hebt een crisis in je gezin of op je werk.
 • Je hebt moeite om relaties aan te gaan en/of te behouden.
 • Je hebt veel kritiek op jezelf en je ‘moet’ zoveel.
 • Je voelt je eenzaam/anders in deze wereld.
 • Je hebt vage lichamelijke klachten waar je maar geen medische oorzaken voor vindt.
 • Je bent op zoek naar zingeving in je leven.
 • Je hebt door verschillende oorzaken je land van herkomst moeten verlaten en je zit nog steeds op twee “stoelen”. Je kan in je nieuwe land nog niet helemaal aarden en datgene wat je achtergelaten hebt, niet loslaten.
 • Je bent veteraan/ex-soldaat. Je hebt heel wat meegemaakt en je kan dat met weinig mensen delen. Je voelt je niet begrepen door je partner, familie, vrienden etc.

Misschien herken je je niet in bovenstaande thema’s, maar zijn er andere dingen die je bezig houden, of merk je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt.

 

Werkwijze

Psychosociale therapie is ervaringsgericht; dat wil zeggen: werkelijk ervaren en diepgaand voelen, soms met weinig woorden. De veilige sfeer binnen mijn praktijk staat centraal. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je veilig te voelen als je met je pijn en kwetsbaarheid tegenover een therapeut zit. Ik ben met mijn hart aanwezig en werk zonder oordeel, met respect en liefdevolle aandacht voor alles wat er in jou leeft.

Wij kijken samen naar de belemmeringen die je in ‘het hier en nu’ ervaart. Door daar helemaal met je aandacht naar toe te gaan en er vervolgens dieper in te gaan ‘voelen’ kom je tot werkelijk inzicht. Ik werk o.a. ook lichaamsgericht. Het voelen in het lijf kan je belangrijke inzichten geven waar het denken vaak niet bij kan. Je kunt er dan bijvoorbeeld achter komen dat je leven van nu nog beïnvloed waardoor ervaringen van vroeger. Je komt onafgemaakte zaken tegen die nog steeds invloed hebben op je ‘hier en nu’. Je (her)ontdekt je diepgewortelde overtuigingen, overlevingsmechanismes, blokkades etc.. Daar kijken we vervolgens samen naar door onder andere de emoties van toen alsnog tot uiting te brengen waardoor je oorspronkelijke energie weer gaat stromen. Het (opnieuw) kunnen ervaren van gevoelens in je lijf maakt diepgaande en duurzame veranderingen mogelijk. Anders dan als je alleen daarover denkt of praat. In de sessies komt er vaak een nieuw inzicht, gevoel en aanzet tot nieuw gedrag waarmee je vervolgens in je dagelijks leven gaat oefenen/experimenteren.

In mijn werk maak ik gebruik van werkvormen uit o.a. de Gestalt therapie, psychosynthese, bio-energetica, systemisch werk (familieopstellingen), lichaamsgerichte (trauma)verwerking, visualisaties.

Wil je meer weten? Ga dan naar: https://www.praktijkneno.nl/ of klik op mijn foto.

Neno Rakovic

Psychosociaal Therapeut

Join onze community

Ontvang al onze nieuwtjes via de Groene Wij nieuwsbrief!

 

Maak de wereld ook een stukje mooier!

Doe meeDoneer